סיכום שבועי 30.10-5.11
תושבות יקרות ותושבים יקרים,
השבוע השתתפתי, יחד עם סגניי, אבי סמוביץ' ומנשה מלכין והילה הררי מנהלת אגף החינוך ביחד עם אסנת דוד מנהלת מחלקת ילדים.ות ונוער, בכנס מיוחד של ארגון 'נטעים' בפראג, שהפגיש נשות ואנשי חינוך, הנהגות קהילתיות ונציגות ונציגי השלטון המקומי מרחבי העולם היהודי. הכנס עסק בחיבור בין קהילות, בחיזוק תחושת השייכות ובקשר שבין יהדות התפוצות לישראל, והיה הזדמנות נפלאה ללמידה, להחלפת רעיונות ולחיזוק שותפויות. אני רואה חשיבות רבה בטיפוח הקשרים הללו, המבוססים על זהות, ערבות הדדית ואחריות לעתידנו המשותף. לצד זאת, נמשכת בעמק העשייה הענפה בתחומי הביטחון, החינוך, התרבות, החקלאות והקהילה. אני שמחה לשתף אתכן ואתכם באירועים, ביוזמות ובמהלכים מרכזיים בעמק.
ביקרתי יחד עם הנהלת המועצה בבסיס חיל האוויר ברמת דוד, לחיזוק שיתוף הפעולה והקשר עם קהילת העמק. הביקור כלל סיור בטייסת מסוקי הקרב 190, 'מגע הקסם', ומפגש עם הפיקוד הבכיר. במהלך המפגש דנו בצורכי הבסיס והשיכון ובנושאים ביטחוניים וקהילתיים. הנחיתי לסייע ככל הניתן במענה לצורכי השיכון ומשפחות המשרתות והמשרתים, והדגשתי את התנגדותנו הנחרצת להקמת שדה תעופה אזרחי משלים לנתב״ג בסמוך לבסיס. הקשר עם הבסיס ועם המשפחות הוא חלק מחיי הקהילה בעמק, ונמשיך לטפח אותו ולחזק את שיתוף הפעולה. תודה למפקדות ולמפקדים, למשרתות ולמשרתים, ולכל צוותי חיל האוויר, הפועלים לילות כימים להגנת המדינה.
בכירי ובכירות מינהל התכנון סיירו בעמק. יצאנו לסיור שטח כדי להמחיש מקרוב להנהלת מינהל התכנון את אתגרי הביטחון, הבנייה והמרחב הכפרי, מתוך הבנה כי תכנון מרחבי אינו מסתכם רק במפות. מטרתנו היא לגשר בין מדיניות התכנון הארצית לבין המציאות המורכבת של התושבים.ות. במוקד הביקור עמדה ההבנה כי המרחב הכפרי דורש תכנון רגיש המאזן בין פיתוח, חקלאות, קהילה וביטחון.
המסלול החל בבחינת עתודות הקרקע לבינוי בין היישובים הרדוף ועדי, המשיך לתצפית על מרחב התפר שבין שמשית, גבעת אלה וההרחבה המתוכננת בעילוט, והסתיים בדיון על האתגרים התכנוניים הייחודיים של קיבוץ כפר החורש, יחד עם נציגות מהנהגות היישובים.
על סדר היום עלו סוגיות דרמטיות לעתיד העמק. מחיזוק הביטחון האישי והמשילות, דרך תכנון דרכי מילוט והיערכות לשריפות בשטחים פתוחים, ועד להבטחת עוגנים כלכליים והרחבות יישובים מבוקרות וכמובן, התנגדותנו הנחרצת לתכנון הקמת שדה תעופה בעמק.
המסר המרכזי שעלה מן השטח הוא ברור: תכנון אפקטיבי מתחיל בהקשבה לצרכים המקומיים ובהיכרות בלתי אמצעית עם התוואי הפיזי והאנושי.
בסיור לקחו חלק, סגניי - אבי סמוביץ' ומנשה מלכין, ליאת פלד – סמנכ"לית החטיבה לתכנון מרחבי, שירה גפן - מנהלת אגף בכיר, תכנון אזורי מרחבי וכוללני, אילן טייכמן - מנהל תחום תכנון ובינוי עירוני, משרד הבינוי והשיכון, גדעון רבהון ושאול רבינוביץ' - מנהלי תחום תכניות כוללניות ואזוריות, מינהל התכנון ולילה לביצקי - מנהלת תחום בלשכת התכנון המחוזית.
קיימנו אימון למכלול החינוך במועצה, בדגש על היערכות לרעידת אדמה, כחלק מהאחריות היומיומית שלנו למוכנות לחירום. האימון נועד לחדד את חלוקת האחריות, לתרגל קבלת החלטות והעברת מידע, לשפר את התיאום ולזהות פערים הדורשים מענה. במערכת החינוך, ההיערכות חיונית להגנה על התלמידות, התלמידים והצוותים, לשמירה על הקשר עם המשפחות ולהבטחת הרצף החינוכי ככל האפשר, בהתאם להנחיות ולתנאים. אנו ממשיכות וממשיכים להתאמן, ללמוד ולשפר את המוכנות למציאות משתנה ולמעברים מהירים בין שגרה לחירום. תודה למנצור סעד, ממונה החירום במחוז צפון במשרד החינוך, ולצוות ההדרכה, לאגף החינוך, לאגף חירום וביטחון ולכל השותפות והשותפים. בתקווה שנזדקק ליכולות הללו בתרגילים בלבד.
פסטיבל 'סתיו בעמק' באתר רכבת העמק בכפר יהושע חיבר בין מוזיקה, יצירה מקומית וקהילה. הפסטיבל כלל הופעות של להקות מקומיות, במה פתוחה ומופע של עילי בוטנר והלהקה, לצד אוכל, יקבים ומבשלות בירה. זו הייתה הזדמנות ליהנות יחד מהכישרונות המקומיים ומהמפגש הקהילתי, באתר מורשת שהוא חלק מסיפורו של העמק. התרבות המקומית מעניקה במה ליוצרות וליוצרים שלנו ומחברת בין תושבות ותושבים מכל היישובים. תודה למחלקת התרבות והאמנות, למחלקת התיירות, לקק״ל, למועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ולכל השותפות והשותפים, האמניות והאמנים והקהל שהגיע לחגוג איתנו.
תערוכת 'אלבטרוס' תיפתח בגלריית בית העם בנהלל ותפגיש בין אופנה לאמנות ישראלית. התערוכה, באוצרותה של חנה הרצמן, משלבת יצירות של מעצבות ומעצבי אופנה מובילים.ות בישראל לצד צילום, ציור ופיסול, ומציעה פרשנויות לאלבטרוס כסמל לחופש, לחוסן ולהתחדשות גם לנוכח סערות הזמן. אני מזמינה את תושבות ותושבי העמק לפתיחה החגיגית ביום שישי, 13.11, בשעה 12:00, שתלווה במופע של הזמרת אודלי. הכניסה חופשית, והתערוכה תוצג עד 13.2.2027.
שוק האיכרים 'תוצרת הארץ' חוזר למוזיאון העמק ביפעת ביום שישי, 6.11, בין השעות 09:00–15:00. השוק יציע תוצרת טרייה ישירות מהחקלאיות ומהחקלאים, דוכני יצירה מקומית ומוזיקה, כולל הופעות רוקנרול יזרעאלי. מעבר לבילוי של שישי, זו הזדמנות לפגוש את הא.נשים שמאחורי התוצרת ולתמוך בחקלאות ובעסקים המקומיים. החקלאות היא חלק מהזהות שלנו וממקורות הפרנסה בעמק, והבחירה בתוצרת מקומית מחזקת את המשקים ואת הקשר בין הקהילה לחקלאיות ולחקלאים. מוזמנות ומוזמנים להגיע, ליהנות ולחזור הביתה עם מיטב התוצרת המקומית.
קיבוץ דברת חגג 80 שנות התיישבות, ואני מברכת את הקהילה על שמונה עשורים של חלוציות, עשייה ושותפות. מייסדות ומייסדי הקיבוץ, שעלו לקרקע בשנת 1946, הניחו יסודות לבית, למשק ולקהילה. דורות של חברות וחברים ממשיכים את דרכם בעבודת האדמה, בחינוך, בתרבות ובערבות הדדית. סיפורו של דברת הוא חלק מסיפור ההתיישבות והציונות בעמק, שנבנה בעבודה יומיומית ובאחריות משותפת. האחריות שלנו היא להמשיך לחזק את הקהילות, לשמור על החקלאות ועל השטחים הפתוחים ולאפשר לדורות הבאים לבנות כאן את ביתם. מזל טוב לקהילת דברת, לוותיקות ולוותיקים ולדורות ההמשך. שתמשיכו לצמוח, ליצור ולהגשים יחד.
הצטרפתי לעשרות ראשות וראשי רשויות, יהודים.ות וערבים, בקריאה משותפת להנהגת המדינה לקדם שותפות המבוססת על כבוד הדדי, שוויון אזרחי, אמון ואחריות משותפת. בשלטון המקומי אנו פועלות ופועלים יחד כדי לתת מענה לצורכי התושבות והתושבים, גם כשיש בינינו מחלוקות והבדלי השקפות. מתוך העשייה הזו אנו יודעות ויודעים ששותפות נבנית בהקשבה, בהיכרות ובעבודה למען מטרות משותפות. נמשיך לפעול ברוח זו, בשיתוף עם הרשויות השכנות, למען חברה שוויונית ועתיד בטוח לכלל תושבות ותושבי המדינה.
שלכם.ן,
שלומית
אימון מכלול חינוך
פסטיבל 'סתיו בעמק'
פסטיבל 'סתיו בעמק'
סיור בכירי ובכירות מינהל התכנון בעמק
סיור בכירי ובכירות מינהל התכנון בעמק
ביקור בכנף 1 - רמת דוד
שוק איכרים | 6.11 | מוזיאון העמק, קיבוץ יפעת
'אלבטרוס' | 13.11 | בית העם, נהלל
ביקור בכנף 1 - רמת דוד