פרוטוקול ישיבת מליאה מס' 43
פרוטוקול ישיבת מליאה מס' 43 מיום 17 בדצמבר 2023 ה' טבת תשפ"ד
נוכחים:
אייל בצר, דליה אייל, ארז יפלח, שי יזרעאלי, טטיאנה בונצ'וק, עופר עמר, בן זייד, שמוליק דודאי, יריב בן עזר, נועם הולנדר, אלי בראל, גל בריל, רפאל פלט, רחל בן חורין, ארז בלסקי, יוחאי פורת, אורי קירי, מנשה מלכין, מירה גלס, דורית סלע, תמי נתיב, יורם רז, שמר ויניק.
חסרים:
עודד טל, רז קרני, אייל ברש, עומר סעאידה, אלי בן סימון, טאהא סואעד, אברהם כץ, צליל אבני, אפי קדרון, עפרי רביב, איתמר זליגמן, יוסי גת, תומר רגב, אבי סמוביץ', איתי אדמון, ישראל ויזל, שיר פרסאי ברניב, זיו ורהפטיג, יעקב איציק, אייל ליבוביץ', יואל טסלר, רמי יחיא.
הערה:
רפאל פלט עזב בשעה 17:45 | ארז יפלח הגיע בשעה 18:00 | בן זייד הגיע בשעה 18:15
על סדר היום:
דיווחי ראש המועצה
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 41 מתוקן
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 42
- דוח כספי מבוקר לשנת 2022
- דוח מפורט של משרד הפנים לשנת 2022
- ביטול החלטת צו המיסים מועצה
- אישור הגשת תכנית מס' 254-09890870 להוספת 45 נחלות ו 45 יח"ד בכפר יהושע
- תב"רים
- סגירת תב"רים 2023
עדכוני ראש המועצה
עדיין אין לנו מניין חוקי. באישור היועמ"ש ניתן להתחיל בעדכונים גם ללא מניין חוקי. בעוד שעה, נוכל להתחיל דיון בנושאים שעל סדר היום, עם שליש מחברי המועצה.
ראשית, אנחנו משתתפים בצערה של חברת המליאה שיר פרסאי ברניב ומשפחתה, על פטירתו של אביה - חיים ברניב, שנפטר היום ואנחנו שולחים מכאן תנחומים.
מלחמת 'חרבות ברזל'
אנחנו חודשיים בתוך המלחמה. לצערנו, נפלו 19 חללים בני העמק. החלל האחרון - אל"מ יצחק בן בשט ז"ל משדה יעקב. יש לנו פצועים והרבה תושבים מגויסים. גם עובדי מועצה מגויסים.
ביטחון
המועצה ממשיכה לסייע ליישובים בתמיכה בצוותי צח"י, סיורים ביישובים, שיפוץ מקלטים, חלוקת כלי נשק, אימונים וכדומה.
אנחנו פועלים, כספית וארגונית, להסדרת מחסני הנשק, על מנת להבטיח את הישארות הנשקים ביישובים. אנחנו אומנם בשגרה, אבל זו שגרת חירום. אנחנו רואים מה קורה בצפון וערוכים, כל אחד בתחומו, לתת מענה בעת הצורך.
אירוח מפונים
בעמק מתארחים יותר מ- 2,200 מפונים והמועצה ממשיכה להעניק סיוע ותמיכה למפונים ולקהילות המארחות. קהילות גדולות נמצאות במזרע ובגזית, וגם ביישובים ובבתי תושבים רבים ברחבי העמק מתארחים מפונים, מתחילת המלחמה. במזרע שופץ גן לטובת ילדי המפונים, שופץ מבנה לטובת כיתות לשכבות א' – ו' ואנחנו נערכים להביא עוד מבנים יבילים לטובת מסגרות החינוך הבלתי פורמלי עבור קהילות המפונים. כמובן, מערכות החינוך העל יסודיות קולטות את התלמידים במסגרות השונות. זו הזדמנות טובה להודות לקיבוץ מזרע על החיבוק החם שהם מעניקים לקהילת גבים, לקיבוץ גזית על האירוח המסור ולכל היישובים והתושבים בעמק שנרתמים למשימה חשובה זו. עובדי מועצה רבים תומכים באופן פעיל בקהילות המפונים ובקהילות המארחות. אגף קהילה ורווחה נמצא בקשר מתמיד ומגיש תמיכה למשפחות המפונים, למשפחות החללים והפצועים, למגויסים, לצוותים החינוכיים וכן הלאה. זו משימה מורכבת מאוד.
כלכלה מקומית
העסקים המקומיים עוברים, כמו כולם, תקופה לא פשוטה. במטרה לתמוך בהם, חולקו על-ידי מעברים בעמק 517 חבילות שי למפונים, שכל תכולתם מוצרים מתוצרת העמק. כל חבילה כללה אך ורק מוצרים מהעמק ותלושים בשווי 500 ₪, לרכישה בעסקים של תושבי העמק. זו עזרה חשובה למפונים ופרגון לעסקים קטנים בעמק. כל זאת, במימון הפדרציה במישיגן.
חינוך - שינויי מיפוי במערכת החינוך
קיימנו מפגשים עם הנהלות היישובים ועם התושבים של גבעת אלה וכפר ברוך לגבי שינוי המיפוי במערכת החינוך, שיחל ב- 1.9.2024. היישובים עודכנו בנוגע לתהליך של מעבר לבית הספר 'העמק המערבי' ביפעת במתכונת של בית ספר צומח. כלומר - כיתות ז' יעלו לחטיבת הביניים ביפעת ובכל שנה תצטרף שכבה נוספת. המהלך יסייע להפחתה משמעותית על העומס בוויצו נהלל וימלא את החוסר בבית הספר העמק המערבי.
מעבר לכך, חזרנו לשגרה וכל המסגרות החינוכיות פועלות באופן מלא.
מפגש ראשי רשויות יהודים וערבים
לפני שבועיים, קיימנו במסגרת האשכול מפגש של ראשי רשויות יהודים וערבים בנצרת. חשוב מאוד לומר שהמנהיגות הערבית גילתה, ועדיין מגלה, סולידריות רבה עם החברה היהודית. המפגש שיזמתי כראש האשכול, כלל ראשי רשויות רבים - ערבים ויהודים. זהו מסר חשוב מאוד של שותפות וקשר בלתי אמצעי בין הרשויות, בעיקר לאור החששות הרבים והמתח, הקיימים בשני הצדדים, עקב המצב.
קתדרת עמק יזרעאל
פעילות הקתדרה התחילה בצורה מצומצמת כבר לפני כחודש וחצי, והשבוע נפתחה השנה במכללה במתכונת רגילה.
תמ"א 5/35
בקרוב, יאושר תיקון 5 לתמ"א 35 שמטרתו לשנות את מגבלות הבנייה במגזר הכפרי ולאפשר ליישובים הכפריים להתפתח. התוכנית מאפשרת צמיחה, בכך שהיא מתבססת על ספירה של נפשות ולא רק בתים. רוב היישובים שלנו יאושרו עד 2,000 תושבים ו- 650 בתים. לאור העובדה שיש ישובים שקרובים מאוד למכסה, ביקשנו מעורכי התמ"א במועצה הארצית להקל על היישובים בכך, שיאפשרו בחירה בין המכסות (שהמגבלה תהיה הגבוהה מבין השניים). אנחנו רואים חשיבות רבה בטיפוח יישובים רב-דוריים והשארת בני ובנות היישובים בעמק. הדבר יתאפשר, בעזרת התיקון החשוב הזה.
באותו הקשר, אנחנו מקדמים עכשיו תוכנית אסטרטגית לוותיקים. יצא קול קורא ליישובים לדיור רב-דורי שיבוצע על-ידי המועצה. מדובר על בניית בתים קטנים להשכרה, על קרקע המיועדת למבני ציבור, כפתרון דיור עבור ותיקים שיבחרו לפנות את ביתם (למכור, להוריש וכ"ו) ועדיין מעוניינים לגור ביישוב. המדינה מאפשרת לרשויות המקומיות לעשות שימוש בקרקע, שמיועדת למבני ציבור, לטובת בניית בתים קטנים עבור האוכלוסייה הוותיקה. בתים אלה, ניתן לשכור - לא לקנות - ובכך, לאפשר קליטה של אוכלוסייה חדשה.
אנו מקווים שמחיר הקרקע יהיה נמוך - מה שיאפשר מחירי שכירות נמוכים יותר.
שותפות 2000
השבוע תגיע משלחת סולידריות ממישיגן, דטרויט – שותפות 2000 של המועצה האזורית עמק יזרעאל, מגדל העמק ונוף הגליל. בעקבות המצב, הקהילה תרמה חצי מיליון דולר למועצה - תרומה לטובת המפונים וצרכי ביטחון. זו קהילה ציונית מאוד, שמתחילת המלחמה תרמה למדינת ישראל 30 מיליון דולר.
קרן שלם
התקבל אישור ראשוני להקמת מרכז תעסוקה ייחודי בהסוללים, לאנשים עם צרכים מיוחדים. בקרוב, תהיה הנחת אבן פינה. נרחיב על הנושא בהמשך.
מענק ליישובים
המועצה יזמה הוקרה לצוותי החירום והמתנדבים, שפועלים ביישובים במסירות מתחילת המלחמה. בנוסף לשילוט שנתלה ביישובים ומביע את הערכת המועצה על ההתגייסות המבורכת, כל יישוב קיבל שובר לאחד מספקי המזון בעמק, לטובת ארגון ערב הוקרה למתנדבים וצוותי החירום ביישוב.
בחירות
נכון לעכשיו, התאריך שנקבע הוא 30.1.2024. ככל שיהיה שינוי, תעודכנו.
שאלות:
מירה: העברת תקציב היישובים (הוועד) – מתי יעבירו?
אייל: למליאה הזו אין סמכות לאשר את תקציב 2024. המליאה הבאה שתיבחר, תוכל לדון בתקציבים. החל מ- 1.1.2024 בינתיים יתנהלו לפי 1 חלקי 12.
שגיא: היום הוצאתי מכתב ליישובים, שהם יכולים להעביר מסגרת תקציב, אבל לא יכולים לאשר את תקציב 2024.
מירה: סקר בנושא הזדקנות מיטבית אמור היה להתקיים ומסקנותיו היו אמורות לעבור ליישובים. האם זה בוצע?
דליה: התוכנית האסטרטגית הסתיימה, הקול הקורא שעליו אייל דיבר, הוא חלק מהתהליך הזה. כבר יש המלצות לגבי 2024 ומסגרת תקציבית כבר אושרה להוספת תקינות מיוחדות. המסקנות מסוכמות בימים אלו ויעברו ליישובים.
גל: נוכל לקבל דיווח לגבי המצב של תחנת הכוח בגניגר? אני מבינה שהיו עניינים עם העתירה.
אייל: המועצה התנגדה מהיום הראשון, בשל החשש מפגיעה בתושבי הקיבוץ ובתלמידי בית הספר. התקיימו דיונים בשתי ערכאות שונות. המועצה הייתה מעורבת. העתירה המנהלית נדחתה על ידי בית המשפט ומצד שני, התקבל ערר של היזרעאלים על ההחלטה לדחות את הבקשה להיתר בנייה. היזרעאלים החליטה להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט לעניינים מנהליים בנצרת, נגד ההחלטה של ועדת הערר, שהתקבלה ברוב דעות. גם קיבוץ גניגר מתכוון להגיש עתירה כנ"ל והיישוב ביחד עם הורי בית הספר יגישו עתירה נוספת לבית המשפט המחוזי. המועצה אינה צד לעתירה, אך תיקצבה עו"ד שמתמחה בתחום שיסייע ליזרעאלים בהתמודדות המשפטית, ומסייעת תקציבית לוועד המקומי של קיבוץ גניגר.
גל: בהסתכלות קדימה, אנחנו מוגנים באזורים אחרים במועצה?
אייל: אחת המטרות שלנו היא לוודא שלא יהיה תקדים להקמת תחנות כאלה בלב היישובים שלנו.
שי: כל היישובים בעמק חתומים על הצהרה, בה הם התחייבו שלא להקים טורבינות גז, למעט קיבוץ גניגר שלא הסכים להתחייב לכך.
צחי: חסרים לנו כמה אנשים לקוורום. לאחר שעה, ניתן לקיים דיון עם שליש מחברי המועצה. אנחנו נתחיל בהחלטות שעל סדר היום בשעה 18:00.
סדר היום (בשעה 18:00):
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 41 מתוקן.
אייל: חבר מליאה ביקש לתקן את הפרוטוקול. הפרוטוקול תוקן ואנחנו מתבקשים לאשר אותו.
החלטה:
- המועצה מאשרת את פרוטוקול מליאה מספר 41 המתוקן
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 42
החלטה:
- המועצה מאשרת את פרוטוקול מליאה מספר 42
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- דוח כספי מבוקר לשנת 2022 - מציג: אלי יהודה מבקר המועצה
תמצית נתוני הדוח הכספי לשנת 2022:
- שנת 2022 הסתיימה בעודף של כ- 834 אלפי ש"ח בתקציב הרגיל.
הוסבר, בין היתר, כי כדי לקבל הכרה כ'מועצה איתנה' נשמר עודף תקציבי.
- בשנת 2022 הוציאה המועצה סך של כ-114 מיליון ₪ בפרויקטים שונים.
התקציב הבלתי רגיל נסגר בעודף נצבר זמני בסך של 11.5 מיליון ₪.
- הגרעון הנצבר בתקציב הרגיל הסתכם בסך 8,301 אלפי ₪, שיעור הגרעון מסך ביצוע התקציב עמד על כ- 1.9%
(קיטון של 0.3% ביחס לשנה קודמת).
- שיעור מסך הגביה של ארנונה למגורים כ- 41% וארנונה אחרת כ- 59% (שנה קודמת 40%:60%).
הוסבר, כי בשל ביטול עיר עולים וגריעת ארנונה מבסיס רמת דוד היחס השתנה.
- שיעור גביית ארנונה למגורים ואחרת מהשוטף, עמד על כ- 94%.
הוסבר, כי המדובר בשיעור גביה הכולל אף ישובים בהם הגביה בעייתית.
- שיעור הכנסות עצמיות מסך התקציב עמד על כ- 62% (שנה קודמת 61%).
דווח, כי המועצה נאבקת בהחלטות של ועדת הגבולות שעדיין לא נחתמו המאיימות לגרוע מהכנסות המועצה.
- עומס המלוות הכולל (כ- 81.7 מיליון ₪) ביחס להכנסות עומד על 18.7% קיטון של 2.3% ביחס לשנה הקודמת.
- הוצאה ממוצעת לתושב בתקציב הרגיל של המועצה עמדה על 10,042 ₪, גידול של 412 ₪ ביחס לשנה הקודמת (כ- 4.3%).
- הוצאה מצרפית בתקציב הרגיל (מועצה + ועד מקומי) לתושב בשנת 2022 עמדה על כ-11,483 ₪ - גידול של כ- 447 ₪ ביחס לשנה קודמת.
נמסר, כי ההוצאה בפועל גדולה יותר מכיוון שישנן הוצאות נוספות שאינן רשומות בספרי המועצה (הוצ' בי"ס ויצו נהלל, בית האומניות וסב יום).
- ממצאי הדוח הוצגו בפני ראש המועצה.
- ממצאי הדוח הועברו לטיפול של בעלי התפקידים האחראיים, לטיפול בתיקון הליקויים הנדרשים.
- הועדה לענייני ביקורת במועצה בישיבתה מיום 13/11/2023, דנה בממצאי הדוח ובהתייחסות המועצה.
החלטה:
- המועצה מאשרת את הדוח הכספי המבוקר לשנת 2022
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- דוח מפורט של משרד הפנים לשנת 2022 - מציג: אלי יהודה מבקר המועצה.
הוצג הדוח.
התנהל דיון.
החלטה:
- המועצה מאשרת את הדוח המפורט של משרד הפנים לשנת 2022
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור הגשת תכנית מס' 254-09890870 להוספת 45 נחלות ו- 45 יח"ד בכפר יהושע - מציג: צחי אייזנר מנכ"ל המועצה.
הוצגה התוכנית.
צחי: היישוב פנה למועצה בבקשה שתצטרף כמגישת התוכנית. התוכנית חלה על כל שטח היישוב, והאגודה לא רשאית להגיש את התוכנית כי היא לא נחשבת כבעלת עניין בכל שטח התוכנית. התקבל כתב שיפוי שנחתם על-ידי היישוב ואושר על-ידי עורכי הדין של היישוב והיועמ"ש של המועצה.
אייל: כדי להגיש תכנית, צריך להיות בעל זכות בחלק מסוים מהקרקע שבתכנית, בשיעור 66%. לאגודה אין את זה. רשות מקומית, ועדה מקומית, משרד ממשלתי ועוד גופים סטטוטוריים, יכולים להגיש תכנית. לכן היישוב פנה למועצה בבקשה שתצטרף כמגישת התוכנית. הצטרפות המועצה כמגישת התוכנית מצריכה את אישור המליאה.
רשות מקרקעי ישראל מאפשרת לאייש נחלות שאינן מאוישות, או להמיר אותן. היישוב מבקש לאייש 45 נחלות ולהמיר 15 נחלות ל- 45 יחידות. הוועדה המחוזית התנתה את קידום התוכנית בהצטרפות של המועצה כמגישת התוכנית. היישוב הוא היזם והמבצע, והוא אחראי בלעדי למימון הליכי התכנון.
החלטה:
- המועצה מאשרת את הגשת תכנית מס' 254-09890870 להוספת 45 נחלות ו- 45 יח"ד בכפר יהושע
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- ביטול החלטת צו המיסים של המועצה - מציג יועמ"ש עו"ד עודד דונג
אייל: במליאה הקודמת דנו והצבענו על הנושא, כשבדיעבד התברר שאין למליאה סמכות לעסוק בנושא.
עודד: פורסם עדכון של חוזר מנכ"ל, המתייחס לדחיית הבחירות, ובו הנחיה מפורשות שצו המיסים יאושר על-ידי המועצה הנכנסת. על כן, ההחלטה שהתקבלה במליאה הקודמת, מנוגדת להוראות חוזר מנכ"ל משרד הפנים. מאחר שלא הייתה כוונה לפעול בניגוד לחוזר המנכ"ל, מובאת הצעה לביטול ההחלטה.
החלטה:
- המועצה מאשרת את ביטול החלטת צו המיסים של המועצה
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- תב"רים - מציגים: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה ושגיא וייץ, גזבר המועצה.
הוצגה טבלת התב"רים.
התקיים דיון בנושא והתקבלו התב"רים המוצגים בטבלה:
מספר תב"ר | שם תב"ר | מקורות | הערות | ||||
תקציב קיים | עדכון | תקציב לאחר עדכון | |||||
2463 | הושעיה - הצבת ממ"ד | השתתפות המועצה (חומש 4) | 35 | 35 | החלטת צוות פיתוח 15/11/2023 | ||
השתתפות היישוב (חלף היטל השבחה) | 15 | 15 | |||||
50 | 50 | ||||||
2464 | שמשית - הצטיידות לחירום | השתתפות המועצה (חומש 4) | 35 | 35 | החלטת צוות פיתוח 15/11/2023 | ||
השתתפות היישוב (חלף היטל השבחה) | 15 | 15 | |||||
50 | 50 | ||||||
2465 | כפר החורש - הקמת מרחבים מוגנים בקרבת בתי חינוך | השתתפות המועצה (חומש 3+4) | 944 | 944 | החלטת צוות פיתוח 15/11/2023 | ||
456 | 456 | ||||||
1,400 | 1,400 | ||||||
2466 | מועצה - שיפוץ מחסני הנשק ביישובים | השתתפות המועצה (חלף היטלי השבחה) | 200 | 200 | החלטת צוות פיתוח 15/11/2023 | ||
200 | 200 | ||||||
2467 | שיפוץ מבני חינוך לטובת מפוני קיבוץ גבים | השתתפות משרד החינוך | 240 | 240 | הרשאת משרד החינוך 2023080302 | ||
240 | 240 | ||||||
2468 | בית הספר 'העמק המערבי' ביפעת - שיפוץ חדר המורים | השתתפות משרד החינוך | 100 | 100 | הרשאה של משרד החינוך 2022520060 | ||
100 | 100 | ||||||
2469 | בית הספר כפר גדעון - הנגשה לאמא עם כסא גלגלים | השתתפות משרד החינוך | 87 | 87 | הרשאת משרד החינוך 2023242064 | ||
87 | 87 | ||||||
2470 | אחוזת ברק - שחב"ק | השתתפות מפעל הפיס | 500 | 500 | אישור מענק מפעל הפיס 1950/2023 | ||
500 | 500 | ||||||
2471 | שדרוג תאורת הגדר ותאורה לשכונת החרוב | השתתפות המועצה (חומש 4) | 63 | 63 | החלטת צוות פיתוח 27/11/2023 | ||
השתתפות היישוב (חלף היטל השבחה) | 27 | 27 | |||||
90 | 90 | ||||||
2472 | עדי - בניית ממ"מ | השתתפות המועצה (חומש 4) | 280 | 280 | החלטת צוות פיתוח 27/11/2023 | ||
השתתפות היישוב (חלף היטל השבחה) | 120 | 120 | |||||
400 | 400 | ||||||
אורי: מתייחס לתב"ר 2387: תמרת - תכנון ובינוי גן ילדים – חסרה ההסתייגות של היישוב לגבי שני הסעיפים האחרונים.
צחי: אלו תב"רים שהגיעו היום מאגף ההנדסה ואנחנו מבקשים לאשר אותם, כי אנחנו לא יודעים מתי תהיה ישיבת המליאה הבאה ואנחנו לא רוצים לעכב.
אייל: נלחמנו קשה כדי לקבל את הכספים האלה מהמדינה ועיכוב עלול לגרום לנו לאבד אותם.
עודד: לצורך אישור נושאים שלא הופיעו בסדר היום, צריך הסכמה של 2/3 מכלל חברי המליאה שנוכחים בישיבה. אין לנו נוכחות מספיקה.
אייל: אני מציע לאשר רק את התב"רים שנכללו בסדר היום. התב"רים האחרים יובאו לאישור בישיבה הבאה.
החלטה:
- בהתאם להצעת ראש המועצה, המועצה מחליטה לאשר רק את התב"רים שנכללו בסדר היום, כמפורט בטבלה המצורפת
- ההחלטה התקבלה פה אחד
עדכון תב"רים קיימים
מספר תב"ר | שם תב"ר | מקורות | הערות | ||||
תקציב קיים | עדכון | תקציב לאחר עדכון | |||||
2455 | שיכונים ציבוריים ביישובים - מקלטים | השתתפות של משרד הבינוי והשיכון | 240 | 200 | 440 | הגדלת הרשאה 1875533/2023 | |
240 | 200 | 440 | |||||
2473 | השתתפות הממשלה (רמ"י) | 977 | 977 | הרשאה של רמ"י - 4502336132 | |||
977 | 977 | ||||||
2414 | הסוללים - מרכז יום לתעסוקת אנשים עם מוגבלויות | השתתפות המועצה | 695 | 695 | 695 | אישור מענק מקרן שלם לפיתוח שירותים לאנשים עם מוגבלויות ברשויות המקומיות (821-1, 501-2023) |
|
השתתפות של קרן שלם | 811 | 811 | |||||
1,506 | 1,506 |
שנה | מס' | תב"רים לסגירה | שם התב"ר | תקציב תב"ר | ביצוע הוצאות | ביצוע הכנסות | הפרש | הערות |
2007 | 1 | 1298 | השלמת תשתיות למטווח גניגר | 778,000 | 786,521- | 790,083 | 3,562 | העבודה הסתיימה |
2017 | 2 | 1952 | תכנון התחברות עמק יזרעאל למט"ש עפולה | 300,000 | 277,116- | 300,000 | 22,884 | העבודה הסתיימה |
2018 | 3 | 2061 | מושב מרחביה - שיפוץ המחלבה | 952,000 | 607,523- | 628,064 | 20,541 | העבודה הסתיימה |
2021 | 4 | 2215 | מקיף חקלאי נהלל - הנגשה אקוסטית 2021 | 30,000 | 39,507- | 30,000 | 9,507- | העבודה הסתיימה |
5 | 2226 | בלפוריה - כביש 6 דרומי | 2,400,000 | 2,246,297- | 2,400,000 | 153,703 | העבודה הסתיימה | |
2022 | 6 | 2281 | מנשית זבדה - בוסתן | 150,000 | 151,415- | 150,000 | 1,415- | העבודה הסתיימה |
2023 | 7 | 2315 | מזרע - הבאר האדומה | 106,800 | - | 23,000 | 23,000 | העבודה הסתיימה |
8 | 2318 | נהלל - מגדל המים | 330,000 | 165,000- | 165,000 | - | העבודה הסתיימה | |
9 | 2338 | כפר ברוך - מתחם כושר חיצוני | 161,000 | 161,879- | 161,000 | 978- | העבודה הסתיימה | |
10 | 2359 | נגשות אקוסטית - משרד החינוך - דמוקרטי בעמק, נהלל | 30,000 | 43,307- | 30,000 | 13,307- | העבודה הסתיימה | |
11 | 2360 | נגישות אקוסטית - משרד החינוך- מקיף חקלאי, נהלל | 30,000 | 39,700- | 30,000 | 9,700- | העבודה הסתיימה | |
12 | 2366 | נגישות אקוסטית - משרד החינוך - עמק יזרעאל, גניגר 53 | 30,000 | 26,889- | 26,868 | 21- | העבודה הסתיימה | |
13 | 2409 | נגישות אקוסטית - נהלל אזורי (יסודי) | 30,000 | 30,800- | 29,799 | 1,001 | העבודה הסתיימה | |
14 | 2417 | בית לחם הגלילית - עבודת תשתיות | 350,000 | 350,000- | 350,000 | - | העבודה הסתיימה | |
187,761 |
הוצגה טבלת התב"רים, התקיים דיון בנושא ונסגרו התב"רים המוצגים בטבלה.
החלטה:
- המועצה מחליטה לאשר את סגירת התב"רים הכלולים ברשימה
- ההחלטה התקבלה פה אחד
על החתום: אייל בצר - ראש המועצה | צחי אייזנר - מנכ"ל המועצה