פרוטוקול ישיבת מליאה מס' 42
פרוטוקול ישיבת מליאה מס' 42 מיום 12 בנובמבר 2023 כ"ח כסלו תשפ"ד
נוכחים:
אייל בצר, דליה אייל, ארז יפלח, שי יזרעאלי, טטיאנה בונצ'וק, יואל טסלר, יעקב איציק, אברהם כץ, יריב בן עזר, אלי בראל, אייל ליבוביץ', רפאל פלט, רחל בן חורין, שיר פרסאי ברניב, יוחאי פורת, אורי קירי, מנשה מלכין, רמי יחיא, דורית סלע, תמי נתיב, יורם רז, שמר ויניק, מירה גלס, גל בריל, ארז בלסקי, נועם הולנדר, שמוליק דודאי
עודד טל, רז קרני, אייל ברש, עומר סעאידה, אלי בן סימון, טאהא סואעד, בן זייד, צליל אבני, אפי קדרון, עפרי רביב, איתמר זליגמן, יוסי גת, תומר רגב, אבי סמוביץ', איתי אדמון, ישראל ויזל, עופר עמר, זיו ורהפטיג
משתתפים:
צחי אייזנר, שגיא וייץ, אפיק ונה, ניר שנער, אלי יהודה, עו"ד עודד דונג, עופר שפר (יקל"ר), גבי ניצן.
על סדר היום:
דיווחי ראש המועצה
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 40
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 41
- עדכון הערכות המועצה, מלחמת 'חרבות ברזל'
- הארכת שירות – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה
- אישור מורשי חתימה - חשבון רשות, בית הספר מרומי שדה
- אישור מורשי חתימה – חשבון הורים, בית הספר מרומי שדה
- אישור סגירת חשבון בנק ישן הורים – בית הספר מרומי שדה
- אישור סגירת חשבון בנק ישן רשות – בית הספר מרומי שדה
- בחירת מועמדים לוועדת ביקורת - גבת
- אישור תקן כוח אדם -
- צו המיסים לשנת 2024
- ריכוז צווי מיסים 2024
- אישור לקיחת הלוואה לזמן ארוך – מתווה 'חרבות ברזל'
- אישור ייעוד נוסף חומש רביעי – בניית ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי)
- תב"רים
- שונות
עדכוני ראש המועצה
מלחמת 'חרבות ברזל'
- הבוקר נטמן גילעד רוזנבליט ז"ל מגניגר - חייל צה"ל שנפל בקרבות ברצועת עזה. גילעד הוא החלל ה- 18 של העמק, מאז הכריזה מדינת ישראל על מצב מלחמה לפני קצת יותר מחודש. לצערנו הרב, מתחילת המלחמה, משפחות רבות ביישובי המועצה קיבלו את הבשורות המרות מכל. אני רוצה שוב להשתתף בצערה העמוק של דורית סלע - חברת המליאה שיושבת פה איתנו, ובצערו של בעלה איתמר, על הירצחם של אחותו של איתמר ובעלה, במתקפה הרצחנית על בארי שאירעה בשבת 7.10.2023. היום הוא היום ה- 37 למלחמה. כמו שציינתי, המועצה איבדה שמונה-עשר מבניה ובנותיה במלחמה - שבעה מהם מאחוזת ברק. חלקם חיילים שנהרגו וחלקם משתתפי המסיבה ליד רעים שנרצחו, יהי זכרם ברוך. נציגי המועצה מגיעים לכל הלוויה ושבעה של כל אחד ואחת מהחללים, אנחנו מלווים ונמשיך ללוות את המשפחות והיישובים בתקופה קשה זו.
- בתחילת המלחמה, זיהינו פער וחוסר גדול במספר כלי הנשק הארוכים ביישובים. לכלי הנשק הארוכים השפעה על היכולת של היישוב להגן על עצמו בשעת הצורך. כלי הנשק של כיתות הכוננות נאספו לפני מספר שנים בשל מקרים של גניבה, אבל הובטח שיושבו כשיהיה בכך צורך. כשהגיע יום הפקודה - הנשקים לא היו! הפכנו עולמות כדי להביא כלי נשק ליישובים, ומעבר לכלי הנשק שכבר הגיעו, קיבלתי מניצב בדימוס שמעון לביא, האחראי על תכלול נושא אספקת כלי הנשק, הבטחה לעוד כ- 120 כלי נשק ארוכים. אנחנו דואגים לאימון, ציוד וחימוש של כיתות הכוננות וצוותי הצח"י היישוביים. בנוסף, מתקיים שיתוף פעולה מוצלח מאוד עם פיקוד העורף במסגרת התוכנית לגיוס 'בני המקום' שמאפשרת לתושבים להתגייס במסגרת צו 8 לטובת שמירה על היישוב בו הם גרים. מפקד מג"ב היה בביקור והודעתי לו ש"נשק משוחרר לא יוחזר". כדי לאפשר את השארת כלי הנשק ביישובים לאחר המלחמה, אנחנו משקיעים עכשיו כסף בהכשרת מחסני נשק, בהתאם לקריטריונים של מג"ב. הנשק שמקבלים המתגייסים במסגרת התוכנית 'בני המקום' הוא כמובן נשק צה"לי, שיוחזר לצבא.
- מפונים – כיום יש יותר מ- 2,200 מפונים מיישובי העוטף והצפון, שמתארחים ביישובים במועצה. המפונים השתלבו בקהילות, במערכות החינך ובפעילויות המועצה. לדוגמה, במזרע הכשרנו מבנים לגני ילדים ופתחנו בית ספר יסודי (כיתות א' – ו') במבנים ישנים של הקיבוץ ששופצו לטובת מטרה זו.
- אנחנו מוגדרים כאזור 'ירוק' ומצויים במצב שגרה. כבר מהשבוע השני של המלחמה, החזרנו בהדרגה את הפעילות במוסדות החינוך. התחלנו עם ילדי הגיל הרך וגני הילדים משום שהמסגרות נמצאות ביישובים ואין צורך בהסעות. המשכנו עם בתי הספר היסודיים ובהמשך, גם בתי הספר העל יסודיים. בבתי הספר העל יסודיים, אפשרנו חזרה הדרגתית יותר ובחלוקה לשכבות גיל, בגלל פערי המיגון הנובעים מהגודל של בתי הספר העל יסודיים והפערים וחוסרים בכוח אדם, כתוצאה ממורים מגויסים. בית הספר האחרון שיישוב לפעילות מלאה הנו בית הספר ויצו נהלל.
- התחממות בצפון – אנחנו כרגע בשגרה, אבל מודעים לאפשרות של התחממות הזירה הצפונית, ולכן אנחנו מנצלים את הזמן להיערכות מיטבית.
- חילופי כ"א באגף הקהילה והרווחה – לי יהב הודיעה על סיום עבודתה. מיניתי את יאיר אודם כממלא מקום. יאיר - תושב כפר יהושע, הוא עו"ס בהשכלתו. בעברו היה מנהל מחלקת רווחה, מנהל מחלקת חינוך ומנכ"ל המועצה המקומית קרית טבעון. לאחר המלחמה, נצא למכרז מסודר לתפקיד. בהזדמנות, זו אני רוצה להודות ללי יהב על עבודתה המסורה במילוי תפקידה לאורך שנות עובדתה במועצה, ובמיוחד בתקופה מאתגרת זו.
- חזרה לפעילות ללא הגבלה – בבית האומנויות, פעילויות ספורט, פעילות הקתדרה ואירועי תרבות.
- תקציבים ליישובים – בתחילת שנת 2023 תוקצבו צוותי הצח"י היישוביים ב- 15,000 ₪. בתחילת המלחמה העברנו תקציבים נוספים לטובת רכישה והשלמה של ציוד חירום לכיתות הכוננות, שמירה ביישובים ותגבור האבטחה. מטרת התקציבים הוגדרה באופן ברור. ניר שנער - קב"ט המועצה ומנהל אגף חירום וביטחון אחראי לאשר את העברת התקציב בהתאם לקריטריונים שקבענו.
פעימה ראשונה – 5,000 ₪
פעימה שנייה – 10,000 ₪
פעימה שלישית – 7,500 ₪ - הפעימה השלישית מיועדת למימון שמירה ביישובים (כחלופה לשומרים של בתי הספר שהמועצה העמידה לטובת היישובים בתחילת המלחמה). ביישובים בהם השמירה מתבצעת על-ידי מתנדבים, ניתן אישור לנצל את התקציב לצרכים אחרים הקשורים בביטחון ובטיחות.
- במסגרת צוות פיתוח, אישרנו יעוד נוסף לכספי החומש הרביעי לטובת יישובים המעוניינים לבנות ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי). המבנה יכול לשמש כמבנה ציבור (מועדון, כיתה וכ"ו) בעתות שגרה, ומרחב מוגן יישובי בעתות חירום.
- נושא החטופים הנו נושא חשוב מאוד ואסור להשאיר את המשפחות לבד! אנחנו, כיחידים וכמועצה, מגויסים לטובת המטרה החשובה הזו. תלינו כרזות הקוראות להשבת החטופים וקיימנו נסיעה לכיכר החטופים בתל-אביב, כדי לחזק את המשפחות במאבק החשוב.
שאלות:
מירה: עדיין לא נבחרה מנהלת לספרייה האזורית ואנחנו תקועים ללא תקציב.
אייל: הנושא טופל. הייתה תקלה, אבל מונתה מנהלת זמנית, שתיכנס לתפקידה בימים הקרובים.
אלי: נושא לא פחות חשוב הנו גידור היישובים. מה עושה המועצה לטובת הנושא?
אייל: יש יישובים ללא שערים, שביקשו את עזרת המועצה ואושר להם שימוש בכספי החומש הרביעי, אבל זה חסר תועלת ביישובים מסוימים משום שבמושבים, למשל, יש כניסה מכל משק, כך שאין משמעות לשער נוסף בכניסה ליישוב. גידור היישוב הוא באחריות היישוב עצמו.
שיר: גידור יישוב לא יכול להיכלל במימון של החומש הרביעי?
אייל: העלות של גידור היא כמה עשרות אלפי שקלים.
שמוליק: יש פתרונות אחרים כמו גידור סולארי שגם נותנים מענה וגם מכניסים כסף.
אייל: ביקשתי משחר אורן, שאחראי על הנושא הסולארי במועצה, לבדוק את הנושא.
שיר: למה אי אפשר לנצל את החומש הרביעי – לבקשת היישוב ובהתאם לקריטריונים?
גל: מבקשת עדכון לגבי הרכבת.
אייל: בתחילת המלחמה, השביתו את קו רכבת העמק. גיוס מסיבי של מאבטחים לשירות מילואים, השאיר את הרכבת ללא מאבטחים בתחנות. בהמשך, חזרה פעילות הקו למעט תחנות כפר ברוך וכפר יהושע. תחנת כפר ברוך שבה לפעילות ואנחנו לוחצים מאוד לפתוח גם את תחנת כפר יהושע, לשם כך, אנחנו מנסים לעזור בגיוס מאבטחים.
גל: בנושא גיוס 'בני המקום' - מה קורה ביישובים קטנים יחסית, בהם הוגשו 20 בקשות ואושרו מתוכן רק 3?
אייל: אנחנו לוחצים על אישור של 6 מועמדים לפחות. ככל שיש בעיה נקודתית, נטפל.
תמי: בהמשך לפרישתה של לי יהב מתפקידה, למה בעצם להתעכב עם המכרז למציאת מחליפ/ה?
צחי: צריך לזכור שאנחנו עדיין בתקופה השנייה של שנת בחירות ואסור לקיים מכרזי כ"א לבכירים.
אייל: בגלל חשיבות התפקיד, היינו חייבים לאייש את התפקיד באופן מיידי, על ידי ממלא מקום.
סדר היום:
- עדכון הערכות המועצה, מלחמת 'חרבות ברזל' – מציגים: ניר שנער – מנהל אגף חירום ובטחון
מיום שבת 7.10 ב- 9:00 אנחנו פועלים במתכונת חירום. באותו הבוקר, התכנסנו במועצה להערכת מצב ראשונה. המשימה הראשונה שלנו הייתה לדאוג לכלי נשק ארוכים וחלוקתם ליישובים. פנינו למפקד מחוז הצפון של המשטרה - שוקי תחאוכה, שהגיע למועצה בצהרי היום וקיבל סקירה לגבי המצב במועצה. העלינו את נושא כלי הנשק הארוכים על סדר היום והוא נרתם לעזרתנו, עד שהמשרד לביטחון לאומי התחיל לטפל בנושא ברמה הלאומית.
תמונת מצב במועצה – ביטחון:
כלי נשק ארוכים
מג"ב - חולקו כלי נשק ארוכים. לאורך כל השנה, אנחנו מקיימים שיתוף פעולה טוב עם משטרת ישראל ומג"ב. זה בהחלט בא לידי ביטוי ביכולת שלנו להביא ליישובים שלנו כלי נשק ארוכים, בימים בהם אפילו מועצות בדרום מתקשות בכך.
פיקוד העורף - במסגרת תוכנית של פיקוד העורף, גויסו 'בני המקום' בצו 8, לטובת שמירה על היישובים וכך תוגברה המועצה בעוד כלי נשק ארוכים. גם בנושא הזה נעשה מאמץ רב מצד המועצה לקדם זאת באופן הטוב והמהיר ביותר.
כיתות כוננות
כיתות הכוננות כפופות ישירות למג"ב, ולא משנה מאיפה הגיע הנשקים שברשותם. הצוותים עברו הכשרה בסיסית ראשונה על ידי מדריכי לוט"ר של מג"ב, ובימים אלו עוברים אימונים נוספים על פי אפיון יישובי.
כוחות נוספים באזור:
הכוחות נמצאים בקשר רציף עם מוקד המועצה והמשטרה, והם עוזרים לנו לטפל באירועים חריגים. בנוסף יש באזור חלקים מגדודי חילוץ של פיקוד העורף מנפת העמקים. נכון לעכשיו אין להם משימות חילוץ באזורנו ולשמחתנו התאפשר להם לעזור לנו. בתחילה נעזרנו בהם בתגבור האבטחה ביישובים, אבל עכשיו, שתוכנית 'בני המקום' תפסה תאוצה וברוב היישובים הם נותנים מענה אבטחתי, הוחלט להפנות את כו"א של פיקוד העורף לטובת הגברת הסיורים בעמק. היכולת שלהם לעזור כמובן תלויה במשימות האחרות שלהם ובהתאם לצרכים של הצבא.
אנחנו כמובן גם בקשר קבוע עם כוחות מיוחדים הפועלים באזור, מעדכנים ומתעדכנים בהתאם לצורך.
אייל: מהיום הראשון דרשנו שיגיעו למועצה כוחות לתגבור משימות האבטחה וזאת' לאור העובדה שהמועצה שלנו מתפרשת על שטח גדול מאוד. אנחנו המועצה היחידה שקיבלה פלוגת מג"ב שמצוותת אלינו ועוזרת במשימות הביטחוניות השונות. לטובת הסיורים העמדנו לרשותם ארבעה כלי רכב שכורים מהמועצה.
מחסני נשק
החלה עבודה להכשרה מחדש של כל מחסני הנשק במועצה, בעזרתו של אסף מנצור - המפקד לשעבר של תחנת מגדל העמק.
הערכת מצב יומית
בכל יום מתקיימת הערכת מצב בנוכחות ראש המועצה, הנהלת המועצה, בעלי תפקידים רלוונטיים, נציגי מג"ב ופיקוד העורף. בהתאם להחלטות המתקבלות בהערכת המצב, מועברות הנחיות ליישובים.
סא"ל עופר שפר (תושב חנתון) מפקד היקל"ר (יחידת קישור לראשות) בעמק: בכל רשות מקומית, יושב קצין יקל"ר שתפקידו לפקח על המוכנות לחירום ולסייע בהתמודדות עם מצב החירום.
- החל מהיום הראשון התחיל פיקוד העורף בגיוס של שני גדודי חילוץ באזור הנפה, וכשעלה הצורך בתיגבור השמירה ביישובי המועצה, סופקו לגדודים כלי נשק ארוכים. הגדודים נמצאים באימון מתמיד ומסיירים בכל האזור כדי להכיר את השטח. נוכח מצב השגרה באזור, עבודת היקל"ר התמקדה בגיוס, הסברה והתמודדות עם המפונים שנמצאים בעמק. כרגע, לא ניתן להחזיק את הגדודים בכוננות מלאה לאורך זמן ולכן, חלק מהמגויסים ישוחררו, אבל יישארו בכוננות הקפצה ככל שיתעורר צורך.
- גיוס תושבים הוא דרך של פיקוד העורף לחמש את היישובים באמצעות גיוס למילואים. הגיוס נעשה במסגרת תוכנית שנקראת 'בני המקום' שמטרתה גיוס תושבים להגנה על היישוב בו הם מתגוררים. יישובים בהם לא נמצאו מספיק בני מקום שיכולים להתגייס לטובת הגנה על היישוב, ניתן טיפול נקודתי.
- אחת הבעיות המרכזיות, בהן נתקלנו, היא פערי מיגון ביישובים ובמוסדות חינוך ולכן חשוב מאוד לנצל את המסלולים המהירים, הזמינים בימים אלה, לבניית ממ"דים או ממ"מים ביישובים.
- המאמץ העיקרי שלנו הוא ההסברה. אנחנו במלחמה אבל האזור 'ירוק'. זה אומר שהמערכות צריכות לפעול כמו בשגרה, למעט התקהלות של יותר מ- 1,000 איש. בין היתר, אנחנו עושים מאמץ רב להגיע לכל היישובים ומוסדות החינוך, כדי להדריך את בעלי התפקידים והצוותים לגבי התנהלות בזמן שגרת חירום. מדיניות ההתגוננות היא מערך מורכב שמתעדכן כל 24-48 שעות, בהתאם להערכות המצב המודיעיניות במדינה.
- נושא ההתרעה הוא נושא חשוב מאוד. בשנים האחרונות, נכנסו שינויים רבים בתחום, גם האפליקציה של פיקוד העורף שנקראת 'הצופר האישי' שיודע לזהות, להתריע נקודתית ובצורה מדוייקת על סכנה באזור מסוים, וגם ההתרעות במדיות השונות ובכלי התקשורת. בנוסף, מיפינו את כל אזורי הכריזה בעמק ואני יודע שיש ישובים בהם הכריזה לא נשמעת טוב. זוהה יישוב אחד שלא עמד בתקן של פיקוד העורף והנושא טופל.
- הנקודה האחרונה שחשוב לי לציין, היא נושא החילוץ. אומנם יש בעמק שני גדודי חילוץ של פיקוד העורף, אבל כפי שציינתי - בעת הצורך שני הגדודים ידרשו לתת מענה ברחבי הנפה כולה (מבית-שאן ועד רמת-ישי), כך שהמענה הראשוני יינתן על-ידי היישובים עצמם, מה שדורש מוכנות גם בתחום הזה. לכן, בשבועיים האחרונים אנחנו פועלים גם בהכשרת הצוותים היישוביים, מתוך הבנה שהם אלה שיתנו את המענה המהיר והמשמעותי ביותר ויאלצו לייצב את המצב עד להגעת כוחות.
מירה: יש תחשיב לגבי גודל כיתת הכוננות בהתאם לגודל היישוב? האם יש חשיבה בנוגע למצב בו דרכי גישה וחילוץ חסומים? האם היישובים מונחים מה לעשות במקרים כאלה?
עופר: כיתות הכוננות הן באחריות מג"ב, אבל בנוסף לגדודים של פיקוד העורף ומג"ב, יש באזור גם גדוד חי"ר (9331) של פיקוד העורף, שהוקם בעקבות אירועי 'שומר חומות' שאמור לתת מענה במצב של חסימת כבישים וצירים. כרגע הגדוד מבצע משימות בקו התפר, אבל הוא מתנייד כל הזמן.
אייל: המשימות של פיקוד העורף קשורות בירי טילים ולא בחדירות. האחראים למוכנות להתמודדות עם חדירות הם מג"ב ומשטרת ישראל, בשת"פ עם היישובים ובמידת הצורך, הם ישלחו כוחות.
יריב: היישובים צריכים לבדוק נקודתית מה הצורך ומה חסר, למצוא דרכים לעזור לעצמם ולתת מענה לחוסרים ולצרכים.
אייל: אני מסתובב ביישובים ויש היענות רבה ורוח התנדבות מרשימה. באשר לטילים, השקענו רבות בהשמשת מקלטים ומרחבים מוגנים.
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 40
החלטה:
- המועצה מאשרת את פרוטוקול מליאה מספר 40
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור פרוטוקול מליאה מספר 41
ארז בלסקי: שאלתי 2 שאלות בישיבת המליאה והן לא מופיעות בפרוטוקול.
צחי: הנושא יטופל. השאלות יתווספו לפרוטוקול ונאשר אותו בישיבה הבאה.
החלטה:
- פרוטוקול ישיבה מס' 41 יובא לאישור בתחילת הישיבה הבאה.
- הארכת שירות – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה
ליאורה דגן - עוזרת הוראה בבית הספר 'יחד' בגבעת אלה, פנסיונרית בת 70 ועושה עבודה טובה שנים רבות. בית הספר ביקש לאשר את הארכת השירות. ועדת הארכת שירות המליצה לאשר את הבקשה.
החלטה:
- המועצה מחליטה לאשר את הארכת השירות של ליאורה דגן
- ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור מורשי חתימה - חשבון רשות, בית הספר מרומי שדה – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה
אנו נדרשים לאשר שינוי מורשי חתימה בחשבון הרשות, בשל כניסה לתפקיד של מזכירה חדשה.
החלטה:
- המועצה מאשרת שינוי במורשי החתימה בחשבון הבנק של בית ספר מרומי שדה -חשבון רשות מספר 53268, סניף עפולה, בנק הפועלים.
זכויות החתימה יהיו כמפורט להלן:
שלי חזיזה - מנהלת בית הספר ת.ז. 039967039 (במקום איילת וילדר)
אורית לוי - מזכירת בית הספר ת.ז. 309167971 (במקום מירה ימיני)
הרכב החתימה: חתימותיהם של שניים – מנהלת בית הספר ובעל זכות חתימה נוסף בצירוף חותמת בית הספר 'מרומי שדה'.
ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור מורשי חתימה – חשבון הורים, בית הבפר 'מרומי שדה' – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה.
אנו נדרשים לאשר שינוי מורשה חתימה בחשבון הורים בשל כניסתה של מזכירה חדשה לתפקיד.
החלטה:
- המועצה מאשרת שינוי במורשי החתימה בחשבון הבנק של בית ספר מרומי שדה - חשבון הורים מספר 59614 סניף עפולה, בנק הפועלים.
זכויות החתימה יהיו כמפורט להלן:
שלי חזיזה מנהלת בית הספר ת.ז. 039967039 (במקום איילת וילדר).
אורית לוי מזכירת בית הספר ת.ז. 309167971 (במקום מירה ימיני).
הרכב החתימה: חתימותיהם של שניים – מנהלת בית הספר ובעל זכות חתימה נוסף בצרוף חותמת בית הספר 'מרומי שדה'.
ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור סגירת חשבון בנק ישן הורים – בית הספר 'מרומי שדה' – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה.
אנו נדרשים לאשר סגירת חשבון בנק ישן בשל פתיחת חשבון הורים חדש.
החלטה:
- המועצה מאשרת סגירת חשבון בנק ישן של בית ספר מרומי שדה - חשבון הורים מספר 485026 סניף עפולה, בנק הפועלים, והעברת יתרת החשבון לחשבון הבנק החדש שמספרו 59614 סניף עפולה, בנק הפועלים.
ההחלטה התקבלה פה אחד
- אישור סגירת חשבון בנק ישן רשות – בית הספר 'מרומי שדה' – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה.
אנו נדרשים לאשר סגירת חשבון בנק ישן בשל פתיחת חשבון רשות חדש.
החלטה:
- המועצה מאשרת סגירת חשבון בנק ישן של בית הספר מרומי שדה - חשבון רשות מספר 485018 סניף עפולה, בנק הפועלים והעברת יתרת החשבון לחשבון הבנק החדש שמספרו 53268 סניף עפולה, בנק הפועלים.
ההחלטה התקבלה פה אחד
- בחירת מועמדים לוועדת ביקורת בגבת – מציג: אלי יהודה, מבקר המועצה.
אנו נדרשים לאשר מועמדת לוועדת ביקורת לקיבוץ גבת.
פורסם קול קורא בישוב והוגשה מועמדות אחת.
שם המועמדת | עיקרי קורות החיים |
תאיר אילוז | בעלת תואר ראשון במשפטים LL.B ,לומדת לתואר שני במדע המדינה. קצינה בקבע בדרגת רב סרן בחיל התותחנים, שמשה בתפקידים שונים בחיל וכיום מד"ר בחטיבה |
החלטה:
- אושר למנות לוועדת ביקורת בגבת את תאיר אילוז.
- ההחלטה התקבלה פה אחד .
- אישור תקן כוח אדם - מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה.
הוצגה טבלה.
יש ירידה בהיקף המשרות בשנת 2023 בהשוואה לשנת 2022.
התקיים דיון בנושא.
החלטה:
- אושר תקן כוח אדם במועצה בהיקף של 648.36 משרות לשנת 2023.
- ההחלטה התקבלה פה אחד .
- צו המיסים לשנת 2024 – מציג: שגיא וייץ, גזבר המועצה.
הוצגה טבלה.
שגיא: כמדי שנה מפרסם משרד הפנים את שיעור העלאת הארנונה לשנת הכספים הבאה והשיעור שנקבע לשנת 2024 הוא 2.68. בישיבת ההנהלה התקיים דיון בנושא והתבקשתי להסביר את המשמעות של העלאה ומדוע היא נדרשת.
אייל: בגלל הבחירות קיבלנו הוראה לא לאשר את תקציב 2024 ואת צוו המיסים. בשל דחיית הבחירות אנו מתבקשים לאשר את צוו המיסים (גם מועצה וגם ועדים) ובמליאה הבאה נתבקש לאשר את מסגרת התקציב (גודל העוגה) שממנה ייגזר התקציב עצמו לאחר הבחירות. מה ששגיא מדבר עליו הוא הטייס האוטומטי שמשמר את המצב והתקבולים של 2023. ההחלטה שלנו תעבור לאישור שר האוצר. אם נחליט שלא להעלות שר האוצר יכול לבטל את ההחלטה. בהנהלה עלתה המחשבה שלא לאשר את ההעלאה בשל המלחמה והמצב הכלכלי של התושבים, אבל חשוב לציין שהתוספת היא 13 ₪ לחודש. מבחינה כספית, במידה ונחליט שלא לאשר את ההעלאה, לתקציב המועצה לא יתווספו 4,200,000 ₪ ואנחנו נאלץ לצמצם אותו. אנחנו יכולים להחליט (לראשונה) שאנחנו לא מקבלים את ההמלצה ולא מעלים ב2.68, ולראות אם המדינה תקבל את ההחלטה שלנו או לא.
כשאנחנו מדברים על הארנונה מדובר כמובן גם בארנונה שחוזרת ליישובים, כך שההחלטה תשפיע גם על תקציב הוועד המקומי.
יריב: צריך גם לקחת בחשבון שהעובדה שאנחנו מועצה חסונה/איתנה עלול לגרום לקיצוצים בתקציב שאנחנו מקבלים מהמדינה. אנחנו משיתים על עצמו עוד מיסים ויש תושבים שאיבדו את הפרנסה שלהם, ואני חושב שלא יקרה שום דבר אם נרים את הדגל ונחליט שלא להעלות.
שגיא: החיוב הראשוני לשנת 2024 יכלול את ההעלאה של 2.68 בין אם תאשרו אותה ובין אם לאו. במידה ותחליטו שלא להעלות תוגש בקשה למשרד הפנים ובמידה ושר הפנים ושר האוצר יחליטו לקבל את ההחלטה הסכום יוחזר.
מירה: אני חושבת שכהחלטה ערכית בתקופת מלחמה לא צריך להעלות את הארנונה.
נערכה הצבעה:
נגד העלאת הארנונה בשיעור של 2.68 בהתאם להמלצת משרד הפנים: 17
בעד העלאת הארנונה בשיעור של 2.68 בהתאם להמלצת משרד הפנים: 3
אייל: התקיימה הצבעה והוחלט כי בשל המלחמה מליאת המועצה מחליטה להמליץ לאשר את צו המיסים ללא העלאת הארנונה לשנת 2023 בשיעור של 2.68.
שגיא: אני מבקש לדייק, צו המיסים אושר לאחר בקשה להפחתת הארנונה לשנת 2024 ב 2.68.
החלטה:
- המועצה מאשרת את צו המיסים לשנת 2024 לאחר הפחתה של 2.68
- ההחלטה התקבלה ברוב קולות
הערה מחוץ לפרוטוקול:
לאחר בדיקה של היועמ"ש התברר כי על פי עדכון חוזר מנכ"ל משרד הפנים מיום 9.11.23, גם לאחר דחיית הבחירות, המועצה היוצאת לא רשאית לקבל החלטה בדבר הטלת ארנונה לשנת 2024 וזאת, בהתאם לסעיף 276 לפקודת העיריות.
בהתאם לכך, בישיבה הבאה תובא תועלה על סדר היום, הצעה לביטול ההחלטה.
שמר: המועצה מתחשבת ביישובים ובאנשים פרטיים שמארחים מפונים? נשקל פטור מארנונה?
שגיא: נכון לעכשיו, מדינת ישראל לא מתירה לרשויות מקומיות להעניק הנחה לדירות מגורים, כולל כאלה בהן משתכנים מפונים. ככל שיהיה שינוי בתקנות, נעדכן ביישובים ונפעל בהתאם.
- ריכוז צווי מיסים 2024- מציג: שגיא וייץ, גזבר המועצה.
הוצגה טבלה והתקיים דיון בנושא.
אורי: אם היישובים היו יודעים שהמועצה תחליט שלא להעלות את צו הארנונה, אולי היו מחליטים אחרת.
שגיא: שלושה ישובים ביקשו שלא להעלות.
תמי: אולי צריך לחזור ליישובים ולהציע להם לא להעלות את הארנונה. ההחלטה שלהם הייתה לפני המלחמה.
שגיא: נעדכן את היישובים.
החלטה:
- המועצה מאשרת את ריכוז צווי המיסים לשנת 2024.
- ההחלטה התקבלה פה אחד.
הערה מחוץ לפרוטוקול:
לאחר בדיקה של היועמ"ש התברר כי על פי עדכון חוזר מנכ"ל משרד הפנים מיום 9.11.23, גם לאחר דחיית הבחירות, המועצה היוצאת לא רשאית לקבל החלטה בדבר הטלת ארנונה לשנת 2024 וזאת, בהתאם לסעיף 276 לפקודת העיריות.
בהתאם לכך, בישיבה הבאה תובא תועלה על סדר היום, הצעה לביטול ההחלטה.
- אישור נטילת הלוואה לזמן ארוך – מתווה 'חרבות ברזל' מציג: שגיא וייץ, גזבר המועצה.
הוצגה טבלה.
בשל המצב, משרד הפנים מאפשר לרשויות לקחת הלוואה לזמן ארוך במתווה מהיר ועם מעט בירוקרטיה.
הוצגה ההצעה הטובה ביותר - הצעת בנק מרכנתיל.
אייל: המדינה מאפשרת לנו לקחת הלוואות כדי לתת מענה מיידי ליישובים ולאוכלוסיות המפונים. אם נקבל על כך החזרים - מה טוב.
אורי: יש לנו בעיה תזרימית שבגינה אנחנו זקוקים להלוואה? תראו שימושים.
אייל: ככל שהמלחמה תתרחב ונזדקק למשאבים נוספים, ההלוואה תעזור לנו. זו הזדמנות לקחת הלוואה בתנאים טובים. אפשר גם להשתמש רק בחלק מהסכום ואת החלק השני לסגור ולהינות מריביות טובות.
שגיא: התבקשנו על-ידי ההנהלה להציג את עומס המלוות.
הוצגה טבלה.
אורי: אפשרי שהאישור יהיה ב"מגירה" ויעשה בו שימוש רק במידת הצורך.
יריב: דנו בנושא בהנהלה ואני חושב שחשוב מאוד שיצוין בפרוטוקול שההלוואה תהיה למרכיבי ביטחון ותופעל רק לפי צורך.
צחי: השימוש יהיה גם לצרכים אחרים, לא רק לצורכי בטחון. אנחנו צריכים לממן עכשיו ממ"מ ליישובים והעלות גבוהה מאוד.
שגיא: אנחנו יכולים לקחת עשרה מיליון ולשים חלק בפיקדון.
אורי: מה ההחלטה שתופיע בפרוטוקול?
אייל: המועצה האזורית עמק יזרעאל באישור המליאה, לוקחת הלוואה של עשרה מיליון ₪ לטובת צורכי חירום, בטיחות ופיתוח.
החלטה:
- המועצה מאשרת נטילת הלוואה בסך 10,000,000 ₪ לזמן ארוך – מתווה סיוע לרשויות מקומיות לצרכי חירום, 'חרבות ברזל'.
- ההחלטה התקבלה פה אחד.
- אישור ייעוד נוסף חומש רביעי – בניית ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי) – מציג: צחי אייזנר, מנכ"ל המועצה.
אנחנו מבקשים לאשר יעוד נוסף לחומש הרביעי לצורך בניית ממ"מים. יישובים התחילו להגיש בקשות והנושאים עולים בצוות פיתוח.
אייל: זה סעיף נוסף למטרות החומש.
החלטה:
- המועצה מאשרת ייעוד נוסף לחומש רביעי – בניית ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי)
- ההחלטה התקבלה פה אחד.
הוצגה טבלת התב"רים.
התקיים דיון בנושא והתקבלו התב"רים המוצגים בטבלה:
מספר תב"ר | שם תב"ר | מקורות | הערות | ||||
תקציב קיים | עדכון | תקציב לאחר עדכון | |||||
2431 | מנשית זבדה - פיתוח שכונות ותיקות | השתתפות משרד הבינוי והשיכון | 572 | 572 | הרשאה של משרב הבינוי והשיכון 1872126/2023 | ||
572 | 572 | ||||||
2432 | סואעד חמירה - פיתוח שכונות ותיקות | השתתפות משרד הבינוי והשיכון | 260 | 260 | הרשאה של משרב הבינוי והשיכון 1872134/2023 | ||
260 | 260 | ||||||
2433 | ציוד וריהוט לבתי הספר - מפעל הפיס 2023 | השתתפות של מפעל הפיס | 500 | 500 | הרשאה 1479/2023 | ||
500 | 500 | ||||||
2434 | ציוד וריהוט לגני ילדים - מפעל הפיס 2023 | השתתפות של מפעל הפיס | 200 | 200 | הרשאה 1490/2023 | ||
200 | 200 | ||||||
2435 | גבת - תיקון גדר מגרש ספורט | השתתפות מועצה (חומש 3+4) | 32 | 32 | החלטת צוות פיתוח 18/09/2023 | ||
השתתפות ישוב (חלף היטלי השבחה) | 24 | 24 | |||||
56 | 56 | ||||||
2436 | גניגר - שיפוץ מבנה חינוך ומחסן | השתתפות ישוב (חלף היטלי השבחה) | 125 | 125 | החלטת צוות פיתוח 18/09/2023 | ||
125 | 125 | ||||||
2437 | גניגר - גינת כלבים | השתתפות ישוב (חלף היטלי השבחה) | 48 | 48 | החלטת צוות פיתוח 18/09/2023 | ||
48 | 48 | ||||||
2438 | הרחבת מט''ש רני הסוללים | השתתפות רשות מים | 5,114 | 5,114 | הרשאה של רשות המים + החלטת צוות פיתוח 18/09/2023 | ||
השתתפות המועצה | 5,114 | 5,114 | |||||
10,228 | 10,228 | ||||||
2439 | הרחבת מט''ש דברת ל 35 אלמ''ק | השתתפות רשות המים | 17,501 | 17,501 | הרשאה של רשות מים + החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
השתתפות המועצה | 17,501 | 17,501 | |||||
35,002 | 35,002 | ||||||
2440 | נהלל - גן ילדים - נגישות ראיה | השתתפות משרד החינוך | 18 | 18 | הרשאה של משרד החינוך 2023241885 | ||
18 | 18 | ||||||
2441 | בית ספר ולדורף - הרדוף - נגישות מוטורית | השתתפות משרד החינוך | 67 | 67 | הרשאה של משרד החינוך 2023241884 | ||
67 | 67 | ||||||
2442 | בית ספר העמק המערבי יפעת - נגישות אקוסטית | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023241859 | ||
30 | 30 | ||||||
2443 | בית ספר העמק המערבי יפעת - נגישות אקוסטית 2 | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023241737 | ||
30 | 30 | ||||||
2444 | בית ספר מקיף חקלאי נהלל - נגישות אקוסטית | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023241861 | ||
30 | 30 | ||||||
2445 | בית ספר מקיף חקלאי נהלל - נגישות אקוסטית 2 | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023241860 | ||
30 | 30 | ||||||
2446 | בית ספר מקיף עמקים תבור מזרע - נגישות אקוסטית 2 | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023241857 | ||
30 | 30 | ||||||
2447 | אלון הגליל - שדרוג תשתיות | השתתפות ישב - ישן מול חדש | 601 | 601 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
601 | 601 | ||||||
2448 | רמת דוד - בניית ממ''ד למבני חינוך | השתתפות מועצה - חומש 4 | 291 | 291 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
השתתפות ישוב - חלף הטלי השבחה | 124 | 124 | |||||
415 | 415 | ||||||
2449 | כפר גדעון - שיפוץ מועדון | השתתפות מועצה - חומש 3 | 100 | 100 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
השתתפות ישוב - חלף הטלי השבחה | 100 | 100 | |||||
200 | 200 | ||||||
2450 | כפר גדעון - שערים בטיחות וגידור | השתתפות מועצה - חומש 3 | 150 | 150 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
השתתפות ישוב - חלף הטלי השבחה | 150 | 150 | |||||
300 | 300 | ||||||
2451 | הרדוף - בניית מרחב מוגן במרחב גנים | השתתפות מועצה - חומש 3 | 140 | 140 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
השתתפות ישוב - חלף הטלי השבחה | 60 | 60 | |||||
200 | 200 | ||||||
2452 | שמשית - הסדרת תשתיות שער כניסה לישוב | השתתפות ישוב - חלף הטלי השבחה | 150 | 150 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
150 | 150 | ||||||
2453 | יפעת - שיפוץ בית הדר | השתתפות ישוב - חלף הטלי השבחה |
129 | 129 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
129 | 129 | ||||||
2454 | יפעת - שיפוץ תשתיות היישוב | השתתפות ישוב -ישן מול חדש | 107 | 107 | החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 | ||
107 | 107 | ||||||
2455 | שיכונים ציבוריים בישובים (מקלטים) | השתתפות משרד השיכון ובינוי | 240 | 240 | הזמנה של משרד בינוי והשיכון 1875707/2023 | ||
240 | 240 | ||||||
2456 | גבת -אולם ספורט - יציע נשלף | השתתפות מפעל הפיס | 500 | 500 | הגשנו בקשה לתמיכה למפעל הפיס | ||
השתתפות המועצה | 280 | 280 | |||||
780 | 780 | ||||||
2457 | שמשית - שיפוץ מרפאת מכבי | השתתפות מועצה - חומש 4 | 70 | 70 | החלטת צוות פיתוח 31/10/2023 | ||
השתתפות ישוב - חלף היyלי השבחה | 30 | 30 | |||||
100 | 100 | ||||||
2458 | תכנון קומה נוספת במבנה יזרעאלים | השתתפות מועצה - העברה מתב''ר תכנון | 120 | 120 | החלטת צוות פיתוח 31/10/2023 | ||
120 | 120 | ||||||
|
|||||||
מספר התב"ר | שם התב"ר | מקורות | הערות | ||||
תקציב קיים | עדכון | תקציב לאחר עדכון | |||||
2080 | החלפת תאורת לד מתחמי המועצה | השתתפות המועצה | 10,970 | 3,018 | 13,988 | עדכון תב"ר - הלוואת פיתוח או קרנות המועצה | |
השתתפות היישובים | 212 | - | 212 | ||||
11,182 | 3,018 | 14,200 | |||||
2191 | מבנה קהילתי אלון הגליל - ביצוע | השתתפות ישוב - חלף היטלי השבחה | 3,590 | 201- | 3,389 | החלטת צוות פיתוח24/10/2023 | |
מפעל הפיס | 1,699 | - | 1,699 | ||||
השתתפות מועצה - חומש 4 | 700 | 201 | 901 | ||||
5,989 | - | 5,989 | |||||
2227 | כיתות יבילות (תב"ר משנת 2022) | השתתפות המועצה | 4,380 | - | 4,380 |
הרשאות של משרד החינוך 2023080108, 202308105, 202308109 - שלושה מבנים יבילים בית ספר אל-רואאה (מנשית זבדה), מרומי שדה (אחוזת ברק), עמקים תבור (מזרע) |
|
השתתפות משרד החינוך | 1,100 | 210 | 1,310 | ||||
5,289 | - | 5,989 | |||||
2267 | מועדון נוער כפר ברוך | השתתפות מפעל הפיס | 1,027 | - | 1,027 | השתתפות מחומש 3 - החלטת צוות פיתוח 31/10/2023 | |
השתתפות המועצה | 395 | 48 | 443 | ||||
השתתפות היישוב | 795 | 48- | 474 | ||||
2,217 | - | 2,217 | |||||
2318 | נהלל - מגדל המים | השתתפות המועצה | 65 | - | 65 | בוצעה השתתפות שימור אתרים ישירות. לא בתב"ר | |
השתתפות שימור אתרים | 165 | 165- | |||||
השתתפות היישוב | 100 | 100 | |||||
350 | - | 165 | |||||
2349 | שביל אופניים נחל יפעת | השתתפות המועצה | 795 | 795 | החלטת צוות פיתוח 31/10/2023 | ||
השתתפות משרד החקלאות | 1,200 | - | 1,200 | ||||
השתתפות רשות הניקוז | 200 | 200 | |||||
1,200 | 995 | 2,195 | |||||
2367 | שדה יעקב - תכנון תשתיות 27 נחלות | השתתפות משרד הבינוי והשיכון | 420 | - | 420 | התחייבות של היישוב | |
השתתפות היישובים | - | 156 | 156 | ||||
420 | 156 | 576 | |||||
2401 | מבנים יבילים מוסדות חינוך (שירותים) | השתתפות המועצה | 315 | 35- | 280 | הרשאה משרד החינוך 2023080110 (מבנה יביל שירותים עבור בית ספר עמק יזרעאל, גניגר) | |
השתתפות משרד החינוך | 35 | 35 | 70 | ||||
350 | - | 350 | |||||
2405 | בית לחם הגלילית - כביש גישה ליישוב מכיוון זרזיר | השתתפות החטיבה להתיישבות | 1,000 | 1,000 | חלף של הישוב+חומש 4 - החלטת צוות פיתוח 24/10/2023 תוספת מסלול אופניים | ||
3,000 | 250 | 3,250 | |||||
300 | 250 | 550 | |||||
4,300 | 500 | 4,800 |
עדכון תב"רים במהלך השבוע החולף |
|||||||
מספר התב"ר | שם התב"ר | מקורות | הערות | ||||
תקציב קיים | עדכון | תקציב לאחר עדכון | |||||
2459 | סימון כבישים והתקני בטיחות לשנת 2023 | השתתפות משרד החינוך | 50 | 50 | הרשאה של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים 1001684643 | ||
השתתפות המועצה | 21 | 21 | |||||
71 | 71 | ||||||
2450 | הלוואת פיתוח 2023 | הלוואת בנק | 10,000,000 | 10,000,000 | ככל שיתקבל אישור ממליאת המועצה | ||
2343 | בלפוריה - פיתוח תשתיות נחלות מזרחיות | התקבלה השתתפות משתכנים | 1,000 | 193- | 807 | לפי תקבולים מהמשתכנים בפועל | |
193- | 807 | ||||||
2460 | בית ספר העמק המערבי - יפעת - נגישות אקוסטית 3 | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023242033 | ||
30 | 30 | ||||||
2461 | גן החורש - הסוללים - נגישות אקוסטית | השתתפות משרד החינוך | 30 | 30 | הרשאה של משרד החינוך 2023242037 | ||
30 | 30 |
מירה: אני לא בטוחה שעכשיו זה הזמן להשקיע באולם ספורט.
צחי: האולם נדרש לצורך הפעילות.
אייל: חלק מהמימון מגיע ממפעל הפיס. נגיש בקשה לקבל עוד.
צחי: אושר 500,000 ₪.
מירה: בואו נציין ליד הסעיף הזה שמותנה בקבלת כספים ממפעל הפיס.
שי: בכל אופן, זה חייב להיות במצ'ינג. אי אפשר לקבל כסף בלי לשים את החלק של המועצה.
מירה: אני מבקשת שיופיע בפרוטוקול.
החלטה:
- המועצה מחליטה לאשר את התב"רים הכלולים ברשימה.
- ההחלטה התקבלה פה אחד.
אייל בצר - ראש המועצה | צחי אייזנר - מנכ"ל המועצה