מדיניות אכיפה - אכיפה סביבתית ומניעת מפגעים
אכיפה בתחום מניעת מפגעים, גזם ופסולת מוצקה ביישובים
האכיפה תתבצע על-פי תכנית עבודה של הפקח ופניות למוקד המועצה, כאשר כל פנייה תיבדק לגופה. הפקח יערוך סיורים בכל תחומי היישוב, בתיאום עם מזכירי היישובים ועל-פי ההנחיות והכללים שפורסמו לציבור, כגון: ימי איסוף, שעות איסוף, מקומות מורשים והכללים.
בעת הצורך, תתבצע אכיפה מוגברת במקומות וזמנים, בהתאם לנסיבות.
הפקח יאתר את המפגע והאחראי לגרימתו, ירשום קנס בהתאם לעבירה שנעברה וידרוש בעל פה ו/או בכתב מהאחראי לגרימתו לסלקו ו/או לחדול לאלתר מלהמשיך את ביצוע המפגע.
הפקח ינהל מעקב ויבדוק שאכן המפגע הוסר.
אכיפה בתחום חיקוקי סביבה - חקיקה ראשית השלכת פסולת/פסולת בניין/פגרים וגרוטאות רכב
הפקח יאתר את המפגע, מיקומו ואת האחראי לגרימתו. הפקחים ירשמו קנסות בצירוף דרישה לסילוק מפגע או צו לשמירת הניקיון. במקרים חמורים של פגיעה באיכות הסביבה, תיפתח חקירה בהתאם לסמכויות הפקח הסביבתי בליווי תובע המועצה. במידת הצורך, יוגש כתב אישום או יוצא צו מנהלי מתאים.
במקרה של השלכת פסולת / פסולת בניין / פגרים וגרוטאות רכב בשטחים הפתוחים, יינקטו הפעולות על-ידי הפקח בהתאם להוראות חוק שמירת הניקיון. במקרה בו זוהה המשליך, ירשם כנגדו קנס וחובת סילוק המפגע באופן מידי. באם לא סולק המפגע, המועצה תפנה את הפסולת / פסולת בניין / פגרים / גרוטאות רכב ותחייב את המשליך ההוצאות הכרוכות בכך בהתאם להוראות החוק. ככל שלא ניתן לאתר את האחראי או האחראית, המועצה תפנה את הפסולת / פסולת בניין / פגרים / גרוטאות הרכב על חשבונה.
אכיפת גרוטאות רכב ורכב שהושאר ברשות הרבים ונחזה להיות רכב נטוש, תיעשה על-פי חוק שמירת הניקיון. כלי הרכב יסולקו למגרש שהוסדר על-ידי המועצה לאחר שבוצעו הפעולות הקבועות בחוק, טרם הגרירה. הוצאות הגרירה, סילוק הרכב וכל העלויות הכרוכות בכך, יושתו על בעלי הרכב ו/או המחזיק בו.
שילוט
לאחר קבלת תלונה בדבר שלט שהוצב ביישוב ומהווה מפגע, הנהלת היישוב תעביר את התלונה לפקח לבירור ובדיקה.
הפקח יפעל בהתאם להוראות חוק העזר לעמק יזרעאל (מודעות ושלטים), התש"ן-1989 וידרוש את סילוק השלט. משלא סולק השלט, ירשום הפקח הודעת קנס.
במסגרת תוכנית העבודה, פיקוח על שילוט בצידי הדרכים יידרש לבדוק את נושא השילוט שבתחום סמכות המועצה. ככל שהשילוט מהווה סכנה או מפגע והפרעה לציבור, יטופל בהתאם להוראות החוק.
אכיפת עבירות מנהליות - כלבים משוטטים וחוקים בתחום הווטרינרי
הפקחים יסיירו ביישובים, בהתאם לתוכנית העבודה ועל-פי פניות למוקד המועצה, בשעות הפעילות.
כלב משוטט שנצפה ונתפס על-ידי הפקח ברשות הרבים, יירשם קנס כנגד המחזיק בכלב או בעליו.
הפקח ייצור קשר עם בעליו של הכלב על מנת שיכניס את הכלב לחצרו או שיקשור אותו. הפקח ימנע מלקחת את הכלב לכלביה, כדי להקל על בעל הכלב והכלב.
במקרה שבו לא ניתן ליצור קשר עם בעל הכלב או נציג מטעמו, הכלב המשוטט יילקח לכלביה.
במקרים בהם מדובר בכלבים מסוכנים, או שבעליהן נטשו אותם, או בכלבים שאינם בעלי שבב ולא ידועים פרטי הבעלים של הכלבים, הכלבים יילקחו לכלביה.
בכל הקשור להוראות החוקים הווטרינריים, רישום, רישוי, חיסון ואחזקה, יירשמו קנסות בתיאום עם וטרינרית המועצה ויפעלו לאכיפת הוראות החוק. במסגרת השירות שניתן לתושבות ותושבי המועצה, פועלת המועצה לבצע תזכורת לפני מועד פקיעת הרישיון וקבלת החיסון. יובהר כי החובה לביצוע חיסון למניעת כלבת ואחזקת כלב ברישיון חלה על בעלי הכלב.
בעלי כלב שלא חיסן את כלבו בחיסון למניעת כלבת במועד, יירשם כנגדו קנס מינהלי בגין החזקת כלב ללא רישיון בתוקף, בסך 500 ₪. בנוסף, תועבר ממשרד השירות הווטרינרי של המועצה לבעלי הכלב ו/או המחזיק/ה בכלב, דרישה לביצוע חיסון לכלב בתוך שבעה ימים מיום קבלת הדרישה.
ככל שבעלי הכלב לא יחסן את כלבו תוך שבעה ימים מקבלת הדרישה, תירשם כנגדו הודעת קנס בגין אי חיסון כלבת בסך 1,500 ₪.