תושבות ותושבים יקרים,

להלן מספר המלצות להתנהלות בבית:

1. הגבילו את הצפייה בחדשות - חשיפה רבה לכלי התקשורת מקנה אשליה של תחושת שליטה, אך היא מגבירה את החרדה ועלולה לגרום לאי-שקט, מתח ולחץ, אצל הקטנים והמבוגרים. הדבר הנכון הוא להתעדכן פעמיים שלוש ביום.

2. הסרטונים והעדויות שאנחנו נחשפים אליהם כרגע הם גדולים משנפשנו יכולה להכיל - חשוב שנזכור לא להאביס את הנפש במידע מצמרר, הגנו ושמרו על עצמכם.
בנוסף, אנו מקבלים פניות ודיווחים כי ברשתות החברתיות רצים סרטונים קשים. חשוב שתשוחחו על כך עם ילדכם, הדריכו אותם להימנע מצפיה סרטונים אלה, ונסו לקיים איתם פעולות הסחה ככל שניתן - לשחק, לשמוע מוזיקה, לעשות פעילות גופנית, לראות סרט וכו'.

3. הימנעות מפוסט טראומה - גם חשיפה לתכנים או תמונות יכולה לגרום לפוסט טראומה. מאוד חשוב לדבר על מה שראינו, לשתף בתחושות ורגשות במטרה לעבד את החוויה הקשה, להיות ביחד, לתמוך אחד בשני ובילדיכם. 

4. נסו לייצר שגרה בתוך חוסר השגרה - תנו לעצמכם ולילדכם משימות יומיות קטנות. אחריות ועשיה מחזקות את תחושת השליטה והמסוגלות. הגיוני שקשה לתפקד כרגיל כעת, לכן תתרכזו במה שאתם כן יכולים לעשות. 

5. חשוב לזכור שתגובות שונות של חרדה הן הגיוניות בהתייחס למצב - הגוף מתכונן להגנה על עצמו. אך אם אתם או ילדיכם מגיבים באופן חריג בעיניכם אל תהססו להתייעץ ולשאול אותנו.

משרד החינוך פתח קו סיוע רגשי, המאויש על ידי אנשי המקצוע של השירות הפסיכולוגי ייעוצי, כדי לתת מענה ולתמוך רגשית בתלמידים, הורים וצוותי חינוך.  מספר הטלפון של קו הסיוע: 6552*, שלוחה 5.

הצוות החינוכי והייעוצי של בתי הספר והגנים עומדים לרשותכם בכל דבר ועניין, אפשר לפנות לפסיכולוג המסגרת דרך המחנכת או הגננת או בטלפון 6520063 – 04.