פרויקט 'סיפורי חיים' - סטודנטים כותבים את סיפור חייהם של ותיקי עמק יזרעאל

בטקס חגיגי, הוענק לוותיקות והוותיקים התוצר הסופי של שנת מפגשים בינם לבין סטודנטים במסגרת מלגת מעורבות חברתית - תיעוד סיפור חייהם המופלא


פרויקט 'סיפורי חיים', הנו פרויקט ייחודי, המתקיים זה 15 שנים - פרי שיתוף פעולה בין מחלקת הצעירים במועצה, עמותת ותיקי עמק יזרעאל ומפעל הפיס למלגות סטודנטים.

הסטודנטיות והסטודנטים, בנות ובני העמק, נפגשים עם הוותיקות והוותיקים בבתיהם, במשך כל שנת הלימודים מלווים על ידי ביבליותרפיסטית, לכתיבת סיפור חיי הוותיקים.

השבוע, נערך טקס מרגש בסב יום, לציון סיום הפרויקט. מירב דודאי - ביבליותרפיסטית שליוותה את הסטודנטים בכתיבת סיפורי החיים, סיפרה בטקס על התהליך שעברו במהלך השנה והזמינה את ותיקי העמק והצעירים לספר מחוויותיהם המשותפות. "הסטודנטים עמלו על הפיכת תכני המפגשים, ליצירת 'סיפור חיים'. זו עבודה קשה שמצריכה הקשבה, תמלול, הקלדה, ארגון ואיחוד של סיפורים ושבבי זיכרונות. חיי הוותיקות והוותיקים נשזרו השנה בחיי הסטודנטיות והסטודנטים, והחוויה הזו הולידה שמונה סיפורי חיים שרובם נטועים עמוק בעמק שלנו וכולם מאפשרים מסע לזמנים אחרים בעולם ובהוויה הארץ-ישראלית".

"מטרת הפרויקט המיוחד הזה הינה ליצור דיאלוג אמיתי בין עבר, הווה ועתיד. כל אחת ואחד הטביעו את חותמם ביצירה משותפת, המעלה את סיפור חייהם על נס, מתוך הבנה כי ההיסטוריה כתובה באנשים", סיפרו ליאת בן משה - מנכ"לית עמותת ותיקי העמק ותמי אידלשטיין - מנהלת התרבות והפנאי בעמותה, אשר מרכזת את הפרויקט.

עדי מנצור אדליס - מנהלת מחלקת צעירים במועצה, אמרה: "המועצה רואה חשיבות רבה בשילובם של סטודנטיות וסטודנטים במלגות מעורבות חברתית. אלה מהוות הזדמנות לכל אחד ואחת - לתרום, אך לא פחות מכך -  לקבל! מחלקת הצעירים רואה חשיבות גדולה בחיזוק ושימור הקשר הבין-דורי ומפתחת תוכניות למעורבות חברתית של צעירים לטובת ותיקי העמק."

מהנהלת המועצה האזורית עמק יזרעאל נמסר: "המפגש בין הוותיקים לבין הצעירים מפיח רוח של תקווה, עניין והתחדשות, בשני הצדדים. לראות ולשמוע אתכם - ותיקים וסטודנטים, זה מרגש תמיד. מאחורי כל אדם יש סיפור הראוי להיכתב ולעבור הלאה לדורות הבאים. חשוב שסיפוריהם של ותיקי העמק ימשיכו הלאה ויסופרו על-ידי הדור הצעיר. סיפורם הוא גם סיפורו ההיסטורי של העמק. אנחנו גאים ומוקירים את הפרויקט החשוב הזה!"

פרטים נוספים על מלגות מעורבות חברתית לשנת תשפ"ד - כאן

ראש המועצה עם מנכלית עמותת ותיקי העמק, סטודנט מלגאי וותיקה

ראש המועצה, מנכלית עמותת ותיקי העמק, סטודנטית מלגאית וותיקה