הגנה עצמית מעצימה

הושלמו שני מחזורים של קורסים להגנה עצמית לנשים ונערות במועצה


התקיימו שני מחזורים של קורסי הגנה עצמית לנשים ולנערות בעמק יזרעאל: קורס נשים - עם 12 בוגרות וקורס נערות - עם 16 בוגרות.

הקורסים התקיימו הודות לשיתוף פעולה בין מחלקות 'אפשרי בריא', ביטחון קהילתי וילדים ונוער במועצה ועמותת 'אל הלב'.

'אל הלב' היא עמותה ישראלית, הפועלת למען מניעת אלימות מינית, רגשית ופיזית. זאת, באמצעות תוכניות חינוכיות של הגנה עצמית ואמנויות לחימה מעצימות, המקנות כלים להעלאת הביטחון העצמי, לגילוי החוסן האישי, למימוש חופש הבחירה, לניהול עימותים ולהתמודדות עם מגוון מצבי סיכון.

"קורס הגנה עצמית עלול להישמע מרתיע. 'מה לי ולכל זה?' הרי זה דורש להתעמת עם 'שדים' מפחידים, או מעורר טריגרים שנשים רוצות לשכוח. ובכל זאת, מה כן היה בקורס? הייתה סביבה בטוחה ללמוד, לטעות ולתהות. הזדמנות לחשוב על מצבים שונים ביום-יום שלנו, מה נכון לנו ומה היינו רוצות לשנות. הקורס כלל תרגול של טכניקות פיזיות פשוטות ויעילות, שכל אחת יכולה להשתמש בהן" סיפרה יערה בן נחום, תושבת האזור, שהנחתה את הקורס מטעם עמותת 'אל הלב'.

הצורך בקיום הקורס עלה מתוך רצון להעלאת מודעות לשיח וליצירת מרחב בטוח לחיזוק תחושת הביטחון האישית בקרב תושבות העמק, תוך הצבת גבולות ברורים.

"במסגרת תהליך אסטרטגי לקידום שוויון חברתי שהמועצה מובילה, יש חשיבות להעצים את תחושת הביטחון והמוגנות האישית בקרב תושבי ותושבות המועצה. כמי שחוותה את הקורס בעצמה, יכולה לומר בוודאות שהוא מעורר מחשבה וחשוב ביותר לכל נערה ואישה. נמשיך לקדם קורסים נוספים לנשים ונערות ביישובים נוספים בעמק יזרעאל. תודה ליערה בן נחום שעשתה תהליך ממוקד ומדהים", אמרה שי בן דוד, מנהלת המחלקה לקידום שוויון מגדרי במועצה.

אם לנערה שלקחה חלק בקורס שיתפה: "הבנות מאד נהנו וחשוב מכך - יצאו עם מטען חשוב לחיים! כעת הן מעבירות שיעורים לנו - האימהות. כל הכבוד לכן על היוזמה החשובה והמעשירה."

קורס נוסף ייפתח לקראת נובמבר, ביישובי האשכול המזרחי של המועצה. לפרטים - לחצו כאן  

קורס הגנה עצמית